Az év irodája lett az MNB befektetése

Vágólapra másolva!
Az Eiffel Palace ára nem volt kérdés az év irodája versenyen.
Vágólapra másolva!

Az Év Irodája 2014 Verseny két kategóriájában is az Eiffel Palace-nyert. Ez az a belvárosi irodaház, amelyet agy brosúra tanúsága szerint januárban még 40 millió euróért, vagyis körülbelül 12,4 milliárd forintért árultak 2014. elején, majd a jegybank júliusban megvásárolta másfél milliárd forinttal többért.

A díjak odaítélésénél a kiemelten hangsúlyos okok között szerepelt az egyedülálló, önként vállalt műemlékvédelmi értékteremtés, az irodaház kettős környezetvédelmi minősítése, az épület szerepe a belváros urbanisztikai megújulásában, a XXI. századi funkcionalitást és műszaki tartalmat a kimagasló esztétikai értékkel ötvöző építészet, az innovatív zöld megoldások, a közösségteremtő terek, valamint az örökségvédelemre is figyelmet fordító fejlesztői magatartás - áll az irodaház közleményéből.

Nem volt drága az MNB szerint

Jó üzletet kötött az Eiffel Palace-szal a jegybank. És ezt nem a díjak miatt írtákm hanem szerintük az árral is minden rendben volt. Szerintük az ingatlan 46,2 millió eurót ér a fejlesztések révén (14,4 milliárd forint), nekik viszont 45,3 millió euróért (14 milliárd forint) sikerült megszerezni.