A törököknek tetszik a keleti nyitás

Vágólapra másolva!
Hamarosan a török miniszterelnök és a köztársasági elnök is Budapestre jön.
Vágólapra másolva!

Méltatta a magyar kormány keleti nyitását Sakir Fakili, a Török Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete: a keleti országok dinamikus fejlődést mutatnak az utóbbi években.

A törökök Budapestre jönnek

Törökország és Magyarország kiváló diplomáciai kapcsolatát jelzi, hogy február 24-én miniszterelnöki találkozó lesz, amire nagy létszámú török üzletemberekből álló delegáció érkezik Magyarországra. Márciusban pedig a köztársasági elnökök találkoznak, mondta el a nagykövet.

Törökország az első számú célpont

Törökország a 23., az Európai Unión kívüli országok közül az 5. legfontosabb külkereskedelmi partnere volt Magyarországnak 2013-ban. A kétoldalú áruforgalom 2002 óta ötszörösére nőtt. A két ország gazdasági együttműködésének lehetőségét a turizmusban és az építőiparban látja Sedi Sevga kereskedelmi tanácsos. Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a járatfejlesztések melletti elkötelezettséget jelentette be. Az eddigi két menetrend szerinti járat (London és Eindhoven) mellett továbbiak beindítását tervezik, illetve a meglévő charterjáratok bővítését. Törökország az első számú célpont, azon belül is Antalya.