A lóhúsbotrány elvitte a vásárlók bizalmát

párizsi
Sertés- és marhahúst darálnak, ez adja a párizsi 75-80 százalékát
Vágólapra másolva!
A csomagoláson is feltüntethetik, honnan van a hús.
Vágólapra másolva!

A friss marhahúshoz hasonlóan a feldolgozott élelmiszerek csomagolásán is fel kell majd tüntetni a felhasznált hús származási helyét, ha az Európai Bizottság elfogadja az Európai Parlament javaslatát.

Ne legyen még egy lóhúsbotrány

"A lóhúsbotrány után vissza kell szereznünk a vásárlók bizalmát. Ugyanakkor nem szabad, hogy az új kötelezettség további terhet rójon az ágazatban gyakori kis- és középvállalkozásokra" - mondta Giovanni La Via, az EP környezetvédelmi bizottságának olasz elnöke.

Fontos lenne tudni, hogy milyen hús Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

2013-ban tört ki az eddigi legnagyobb lóhúsbotrány, amikor kiderült, hogy marhahúsként árusítottak lóhúst tartalmazó termékeket. Az élelmiszeripari csalások rombolják az élelmiszerbiztonságot, a fogyasztók bizalmát és egészségét, akadályozzák az élelmiszerlánc működését és kedvezőtlenül befolyásolják a mezőgazdasági termékek árát - olvasható az állásfoglalásban.