Februárban már drágulás jöhet

autó benzinkút benzinkutas dolgozik Foglalkozás HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY kútkezelő SZEMÉLY tankol autó benzinkút Foglalkozás HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY kútkezelő SZEMÉLY Beregszász, 2014. november 27
Az olcsó benzin a kiskereskedelmen is sokat lendített
Vágólapra másolva!
Az idén eddig csökkent az infláció.
Vágólapra másolva!

A fogyasztói árak januárban 1,4 százalékkal voltak alacsonyabbak mint az előző év azonos időszakában - áll az NGM közleményében. Ez sorozatban az ötödik olyan hónap, amelyben árcsökkenés történt.

A maginfláció kisebb mértékben csökkent

Az élelmiszer- és energiaárakat kiszűrő maginfláció a fentinél kisebb mértékben, 0,7 százalékkal csökkent. A -1,4 százalékos infláció egy kicsit mélyebb a vártnál, ez főleg az üzemanyagárak csökkenésének köszönhető - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen elemzője.

Megint az üzemanyagár volt a csökkenés fő oka. Forrás: MTI/Balázs Attila

Az üzemanyagárak az elmúlt hetekben emelkedni kezdtek, ez a következő jelentésben már kimutatható lesz, és az év hátralevő részében folytatódik a trend. Az éves szinten mért 0 százalékos inflációt májusban fogjuk elérni, azaz akkor jön el az a pont, amikor az eredmény megegyezik a tavaly mértekkel. Onnantól áremelkedés jön majd, decemberre pedig már 2 százalék körüli lesz az éves szinten mért áremelkedés Török Zoltán szerint.

Havi szinten már februártól drágulásra számíthatunk.