Több Seychelle-en bejegyzett céget is elkaszált az MNB

Vágólapra másolva!
Engedély nélküli portfóliókezelés és nem bejelentett ügynöki tevékenység miatt összesen 325 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a jegybank négy cégre.
Vágólapra másolva!

Az MNB egyben eltiltotta az érintett cégeket - a Tresor Market Corporationt, a TM Solutions Ltd.-t, a Tresor Market Agent Kft.-t és a Tresor-M Agent Kft.-t - a jogosulatlan tevékenység végzésétől.

A Seychelle Köztársaságban bejegyzett Tresor Market Corporation Magyarországon rendszeres gazdasági tevékenysége keretében, pénzügyi eszközre vonatkozóan befektetési szolgáltatásnak minősülő portfóliókezelést végzett úgy, hogy ilyen tevékenység végzéséhez nem rendelkezett a megfelelő magyarországi engedéllyel.

Seychelle

A szintén a Seychelle-n bejegyzett TM Solutions Ltd., illetve a Tresor Market Agent Kft. és a Tresor-M Agent Kft. függő ügynöki (meghatalmazotti) tevékenységet végzett a Tresor Market Corporation-nak. E társaságok szintén jogosulatlanul, bejelentés hiányában közvetítettek befektetési szolgáltatási tevékenységet - olvasható a közleményben.

Hatalmas bírság

Az MNB ma közzétett határozatában azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a Tresor Market Corporation engedély nélkül befektetési szolgáltatási – így különösen portfóliókezelésre irányuló − tevékenységet végezzen. Az engedély nélkül végzett befektetési szolgáltatási tevékenység miatt emellett 290 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére is kötelezte a társaságot.

A történtek miatt a TM Solutions Ltd.-re 30 millió, a Tresor Market Agent Kft.-re 1,5 millió, a Tresor-M Agent Kft.-re pedig 3,9 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az MNB.