Internetadót tesztelnének a franciák

google kereső játék
Számtalan lehetősége még mindig verhetetlen a kisvállalati marketingben
Vágólapra másolva!
Megadóztatnák a külföldi tartalomszolgáltatókat Franciaországban, de az országban bejelentett és ott adózó cégeknek ez nem jelentene újabb terhet. A kormány első lépésben tesztelni szeretné az ötletet.
Vágólapra másolva!

Megadóztatnák a külföldi tartalomszolgáltatókat Franciaországban - írta a Le Canard Enchainé hetilap. Fleur Pellerin kulturális miniszter olyan adó bevezetését javasolja, amelyet sávszélesség használatához kötnének.

Alig fizetnek adót

A Franciaországban bejelentett és ott adót fizető cégeknek ez az adó nem jelentene újabb terhet, de súlyosan érintené azokat az amerikai internetes cégeket, amelyek alig fizetnek adót Franciaországban. A Google például alig 7,7 millió euró társasági adót fizetett 2013-ban Franciaországban 231 milliós forgalma után. A cég reklámbevételei viszont elérték az 1,6 milliárd eurót.

A Google alig 7,7 millió euró társasági adót fizetett Franciaországban Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Először csak tesztelnék

A francia kormány első lépésben tesztelni szeretné az ötletet. Ha a rendszer hatékony, akkor javasolni fogják annak európai szintű bevezetését. Egy ilyen adóval többek között a Hollandiában bejelentett Netflix vagy a luxembourgi székhelyű Apple is megadóztatható lenne Franciaországban.