Nyomoznak az Uszikov család cégei körül

Vágólapra másolva!
Az ukrán Uszikov családhoz köthető három vállalkozás ellen nyomozást indított az adóhatóság.
Vágólapra másolva!

Három olyan cég ellen indult nyomozás, ami az Uszikov család érdekeltségi körébe tartozik: a V Plus K Kft., a FAMBIZ Kft. és a PROFIT TRANS Kft - írja a Figyelő.

Az ukrán Uszikov család újabb három vállalkozására vetült a gyanú árnyéka. A család azért lett ismer, hogy Eduard Uszikov lánya, Krisztina sajtóhírek szerint egy ideig Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó barátnője volt.

A NAV nyomoz

A lap "megbízható forrásból származó információi" szerint most mindhárom cég a NAV célkeresztjébe került. „Konkrét cégekre, személyekre vonatkozó kérdésekre nem tudunk tájékoztatást adni." - közölte a Figyelővel a sajtóiroda. Ugyanakkor a lap birtokába jutott hivatalos irat bizonyítja, hogy a szóban forgó három cég ellen nyomozás zajlik a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán.

Lapunk is megkereste a szóban forgó cégeket, a FAMBIZ és a PROFIT TRANS Kft-hez megadott telefonszámok nem csengtek ki, leveleinkre egyelőre nem reagáltak a vállalatok, sem a NAV. A V Plus K kft-nél idegen nyelvű hölgy vette fel a telefont, tört magyarsággal kis türelmet kért, majd hamarosan szétkapcsolt a vonal.