Ciprasz: Nem akarjuk szétzúzni az EU kereteit

Syriza leader Alexis Tsipras greets supporters following victory in the election in Athens on January 25, 2015. Greek Prime Minister Antonis Samaras said the nation "had spoken" in handing victory to the anti-austerity Syriza party, and said he hoped the
Alekszisz Ciprasz szerint a görög nép történelmet írt
Vágólapra másolva!
A görög miniszterelnök az Európai Bizottság, az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökével is tárgyalt.
Vágólapra másolva!

Görögország nem szétzúzni, hanem helyrehozni szeretné az Európai Unió kereteit, mert azokon belül meg lehet találni a válaszokat a nyitott kérdésekre - mondta Brüsszelben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök. A baloldali radikális Sziriza vezetője külön-külön tárgyalt Jean-Claude Junckerrel, Donald Tuskkal és Martin Schulz-cal, az Európai Bizottság, az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökével.

Az EU története a nézeteltérések története

Cipraszék az ország szuverenitást és az Európai Unió szabályait egyaránt tiszteletbe akarják tartani - mondta el a görög politikus. "Az Európai Unió története a nézeteltérések története, de végül mindig kompromisszumra, megállapodásra lehet jutni" - mondta a görög kormányfő.

Alekszisz Ciprasz optimista Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

A görög kisemberek állták a számlát

"Az utóbbi években a görög kisemberek állták a számlát, ideje, hogy azok is hozzájáruljanak a megoldáshoz, akiknek van pénzük, akik kimenekítették a vagyonukat az országból" - mondta Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.

Tusk: nehezek lesznek az egyeztetések

"Olyan megoldást kell találni a görögök pénzügyi megsegítésére, amely minden tagállam számára elfogadható" - mondta Dunals Tusk, az Európai Tanács elnöke. "Az egyeztetések az eurócsoportban zajlanak majd. Nehezek lesznek, együttműködést és párbeszédet követelnek majd meg, valamint határozott lépéseket Görögország részéről."