Nagy lehetőséget rejt az osztrák ingatlansztori

S Immo napi árfolyamgrafikon
Vágólapra másolva!
Az Európai Központi Bank eszközvásárlásai, illetve a hatására tartósabban alacsonyan ragadó hozamszintek kiválóan megágyaznak az ingatlantípusú befektetéseknek. A külső környezet kifejezetten kedvező azoknak az osztrák ingatlancégeknek, amelyek az egyelőre magasabb hozammal kecsegtető kelet-közép-európai régióban is aktívak. Közülük egy régi kedvencünk, az S Immo relatíve még mindig alulértékelt, ezért bízva a fundamentális felértékelődésében, vételi pozíciót javaslunk felvenni a részvény piacán.
Vágólapra másolva!

Az alacsony kockázatmentes hozamok még inkább ráirányítják majd a figyelmet az ingatlantípusú befektetésekre. Kelet-Közép-Európában ugyanis jó minőségű irodapiaci és kiskereskedelmi ingatlanok vásárlásával még mindig akár 6-8 százalékos hozamot lehet elérni, miközben a finanszírozási forrásokhoz egyre kedvezőbb feltételek mellett is hozzá lehet jutni (az S Immo tavaly 3 százalékos kupon mellett vont be forrást eurós kötvényeken keresztül).

Mivel az osztrák ingatlancégek közül az S Immo továbbra is az egyik legvonzóbban értékelt részvény (jelentős kockázatú orosz kitettség nélkül), ismét érdemes lehet vásárolni a papírokból. Bár tavalyi ötletünk óta már 26 százalékot emelkedett az árfolyam, még mindig látunk a cégben annyi potenciált, hogy a lokális árfolyamcsúcsok ne ijesszenek el a vásárlástól. Ráadásul a cég hamarosan újabb fejlesztési projekteket indít, ami idővel további felértékelődést tehet lehetővé a részvény piacán.

Rövid távon túlvettség jelei mutatkoznak.

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.

S Immo heti árfolyamgrafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu