Erősödik a forint

10000 forint infláció defláció
Bankjegyek
Bankjegyek
Vágólapra másolva!
Jelentős erősödést mutatott be a reggeli órákban a forint a főbb devizákkal szemben, melynek eredményeképp az euróval szembeni jegyzések 310 alá süllyedtek. Habár kora délután alábbhagyott a lendület, később 309 alá is benézett többször az árfolyam.
Vágólapra másolva!

17:05 - 308 alatt is járt az EURHUF

Sokat segített a forintnak a kedvező piaci hangulat, aminek eredményeképp 308,5 közelében is megfordult az EURHUF. Igaz, ezt követően többször is 309 fölé lendült az árfolyam, kora este is 309,1 közelében jár a jegyzés.

Habár némi tere még lehet az erősödsének, azonban a forint előtt tornyosuló akadályok miatt kérdéses, hogy milyen tartós lehet a lendület.

Forrás: Investor.hu

10:52 - Erősödésnek lendült a forint

Az elmúlt napok oldalazó mozgását követően reggel erősödésbe lendült a forint, amelynek következtében az euró ellenében ismét 310 alá került a jegyzés. Erre legutóbb bő egy hete volt utoljára példa. Eközben egy frankért 295,2, míg egy dollárért 273,2 forintot kell fizetni.

Eleve pozitív hangulat uralkodik az európai tőkepiacokon, ami nagyban segítheti a forint erősödését. A befektetők vételi kedvét a Görögország felöl érkező pozitív hírek is támogatják, többek között Az OTP is 4,4 százalékos pluszban tartózkodik.

Tartós lehet-e az erősödés?

Kérdéses azonban, hogy meddig tarthat a forint erősödése, miután az EURHUF egy igen komoly akadályhoz közelít a hosszabb távú emelkedő trendvonal személyében. Az árfolyam gyakorlatilag 2011 nyara óta képtelen legyűrni, amely most is komoly figyelmztető jelzés lehet.

EURHUF heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A napi grafinkora pillantva látható, hogy a 310-es szint eleve fontos szerepet töltött be az elmúlt hónapokban, melyet most ráadásul a 200 napos mozgóátlag is erősít. Mindez azt mutatja, hogy tartósan igen nehéz lesz megragadnia a jelenlegi szinteken az árfolyamnak.

EURHUF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu