Elindult a netkonzultáció honlapja

Deutsch Tamás, Fidesz, internet, internetkon
Vágólapra másolva!
A netkonzultáció honlapján egyelőre csak kérdéseket adhatunk meg, amikről májustól júliusig a kormány majd kikéri a véleményünket. Emellett hasznos információkat olvashatunk rajta az internetről. A honlapon indulása előtt csak egy, az érvénytelen tanúsítványra figyelmeztető üzenet fogadta a látogatókat.
Vágólapra másolva!

Ahogy az internetről szóló nemzeti konzultáció felelőse, Deutsch Tamás megígérte, február 3-án délután elindult a konzultáció internetes honlapja. A weblapon konzultálni igazából egyelőre nem lehet, március 26-ig csak kérdéseket tudunk javasolni, amikről a kormány majd megkérdezi a véleményünket a második szakaszban, májustól júliusig. A felvetéseket egy 15-20 pontból álló kérdőívbe szervezik majd, mondta el Deutsch Tamás.

Hasznos információk

A honlapon ezen kívül mindenféle hasznos információt szerezhetünk az internet és a modern infokommunikációs eszközök működéséről a következő menüpontok alatt:

  • Fogyasztóvédelem
  • Versenyképesség és innováció
  • Internet szabadsága, netsemlegesség
  • Szájbarágó
  • Hírek
  • Videók
  • Blog

Tizenhárom millióba kerül

A konzultációval foglalkozó titkárságnak nyolc, eddig is a közszférában dolgozó alkalmazottja lesz, így pluszköltséget az ő alkalmazásuk nem okoz, állítja Deutsch Tamás. A technikai feltételek megteremtésére (a honlappal és a hardverrel kapcsolatos szolgáltatásokra) 12,7 millió forint értékben kötöttek szerződéseket.

13 millió forintba kerül a honlap Fotó: Polyák Attila - Origo

Már jó a tanúsítvány

A konzultáció honlapja délután 4 után kelt életre, ahogy megírtuk, az előtt a leendő konzultálókat csak egy hibaüzenet fogadta, miszerint az oldal biztonsági tanúsítványa érvénytelen.