Bekebelezheti az Erste a Raiffeisent

Bankfiók, ügyintézés, a bankok drágítják a forinthiteleket,  Raiffeisen Bank
Vágólapra másolva!
Rövidesen eldőlhet a Raiffeisen magyar leánybankjának sorsa, a hvg.hu értesülései szerint ugyanis az Erstével előrehaladott tárgyalásokat folytat az osztrák pénzintézet. Egyébként a hír megjelenését követően nem sokkal az Erste egyértelműen cáfolta a megjelenteket.
Vágólapra másolva!

16:05 - A Raiffeisen is megszólalt

  • Időközben a Raiffeisen szóvivője is cáfolta, hogy tárgyalásokat folytatnának az Erstével a magyar érdekeltség eladásáról.

14:56 - Cáfol az Erste

  • A hír megjelenését követően cáfolt az Erste, a Reutersnek adott tájékoztatás szerint habár hasonló esetekben nem szokták kommentálni a pletykákat, most azonban egyértelműen kijelenthető, hogy a megjelentekhez hasonló tárgyalások nem folynak.

14:01 - Az Erstéé lehet a magyar Raiffeisen?

  • A hvg.hu értesülései szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat az Erste a Raiffeisennel, utóbbi lakossági üzletágának, vagy akár az teljes magyarországi egységének megvételéről. Ráadásul a beszámoló szerint a magyar kormány egyáltalán nem bánná, ha létrjejönne az üzlet. Sőt, a lap értesülései szerint a kormány rövidesen, akár már a jövő héten stratégiai megállapodást köthet az Erstével.
  • Habár a hvg.hu megkeresésére az Ersténél nem cáfoltálák a hírt, ugyanakkor kategórikusan nem is ismerték el a Raiffeisen megvételét. Annyi viszont kiderült a válaszból, hogy a jövőben is nyitottak a növekdési lehetőségekre. Eközben a Raiffeisennél nem kivánták kommentálni a megjelenteket.
  • Nem ez lenne az első eset, hogy a Raiffeisen magyar egysége eladás tárgyát képezni. Egy éve még a Széchenyi Bank vitte volna az operációt 1 euróért, azonban a tulajdonsok végül elálltak az üzlettől.
  • Ráadásul ezt követően Karl Sevelda, a Raiffesein International Bank vezérigazgatója a nyáron is arról beszélt, hogy eladósorba kerülhet a leány. A lépést pedig tulajdonképpen a Raiffeisen múlt heti bejelentése is nagyban erősítheti, ezek szerint ugyanis a bankcsoport eszközállományának ötödétől szeretne megválni. Minderre azért is van szükség, hogy tőkeemelés nélkül is megfeleljen az előírásoknak.
  • Az osztrák pénzintézet legutóbbi negyedéves jelentése is terhekről tett tanubizonyságot, az egyik ilyen többletsúlyt éppen a magyar egység okozta a devizahiteles mentőcsomag révén. A másik gócpont pedig a háborús feszültségekkel terhelt ukrán régiós egység volt.
  • Jelenleg közel 4 százalékos emelkedést mutat a Raiffeisen árfolyama a bécsi tőzsdén, ugyanakkor a pluszok a kedvező piaci hangulatnak köszönhetően már reggel megjelentek. Mellette az Ertse mintegy 2 százalékos emelkedést mutat.