A netadós konzultáció honlapja lejárt tanúsítvánnyal indul

netadó honlap fail
Vágólapra másolva!
Lejárt biztonsági tanúsítványra figyelmeztet a böngészőnk, ha megpróbáljuk megnyitni az internetről szóló nemzeti konzultáció internetes honlapját, aminek ma, február 3-án már működnie kellene.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás, az internettel foglalkozó nemzeti konzultáció biztosa korábban azt mondta, az internetes konzultáció február 3-án fog indulni az internetkon.hu webcímen.

De aki beírja a böngészője címmezőjébe a konzultáció elérhetőségét, csak egy hibaüzenettel szembesül:

A tanúsítvány nem megbízható Forrás: Origo

Explorer alatt "nem megbízható", Chrome-ból "lejárt" tanúsítványra, és átverési vagy adatlopási kísérletre kapunk figyelmeztetést.

Aki bátor

Aki bátor, és a figyelmeztetések ellenére továbblép, attól a honlap jelszót kér:

Jelszót kér Forrás: Origo

Aki nem tudja a jelszót

Ha bezárjuk a jelszókérő-párbeszédablakot, akkor a webhely azzal szembesít minket, hogy nincs jogosultságunk megtekinteni az oldalt:

Nincs jogosultságunk Forrás: Origo

Nem drága

Egy tanúsítvány meghosszabbítása 50-100 dollár körül van, vagyis nem valami különösen nagy összeg. Elő szokott fordulni, hogy indulás előtt a tulajdonosaik nem hosszabbítják meg a honlap biztonsági tanúsítványát, de ez semmiképpen nem elegáns, különösen az internetről szóló konzultáció internetes honlapja esetében.

Majd elmúlik

Próbáltuk keresni Deutsch Tamást az ügyben, a titkára a konzultáció titkárságára irányított tovább minket. Ott érdemben nem tudtak válaszolni a lejárt tanúsítvány problémájára, azt mondták, ez technikai kérdés. Azt ígérték, a konzultáció honlapja még ma, egész pontosan a délután 4 órás sajtótájékoztató után el fog indulni, érvényes tanúsítvánnyal.