40 milliárdtól esik el a Mol

Mol heti grafikon
Vágólapra másolva!
Nem akarja nehéz helyzetbe hozni a Mol az INA-t, ezért a nagytulajdonos letett osztalékfizetési javaslatáról.
Vágólapra másolva!
  • Mintegy 40 milliárd forintos osztaléktól esik a Mol, miután felfüggesztette az INA rendkívüli közgyűlésének összehívására vonatkozó kezdeményezését, melynek célja a rendkívüli osztalék kifizetése volt. A Mol indoklása szerint a csökkenő olajár és annak az INA-ra gyakorolt esetleges negatív hatása játszott szerepet a döntésben.
  • A Mol egyébként novemberben hozta nyilvánosságra terveit, ugyanis szeretett volna némi profitot realizálni befektetésén. A társaság 2 milliárd kunás osztalékfizetést irányzott elő az eredménytartalék terhére, aminek nagyjából a fele esett volna rá.
  • Számításaink szerint a rendkívüli osztalék egy Mol részvényre vetítve nagyjából 380 forintos bevételt eredményezett volna. Ez a jelenlegi piaci árfolyam 3,3 százalékának felel meg.
  • Habár a kereskedés elején még közel 1 százalékos emelkedést is mutatott a Mol, nem sokkal később már a negatív tartományban mozgott az olajpapír.
  • Technikai szemmel nézve továbbra sem fest túl jól a Mol grafikonja, az árfolyam ugyanis rendre akadályba ütközik a már közel négy éve tartó csökkenő trendvonallal. Ha nem változik a helyzet, akkor az olajpapír ismét belekóstolhat az év elején megjárt 10600 forintos szintekbe.
Mol heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu