25 ezer euróval tolna meg néhány startupot a Bosch

Vágólapra másolva!
A Bosch akcelerátor-programja olyan technológiai startupokat támogatna, akik innovatívan használják a cég precíziós eszközét. Az első körben a lézeres távolságmérő felhasználására várnak ötleteket.
Vágólapra másolva!

A Bosch és a Müncheni Műszaki Egyetem Innovációs és Vállalkozásalapítási Központja közös programjában a vállalatok nemcsak a 25 ezer eurós finanszírozáshoz - amelyért cserébe nem kell üzletrészt adni - férnek hozzá, hanem a csapatok jelentős szakmai támogatást is kapnak.

Precíziós lézermodul

A program első részében egy távolságmérő precíziós lézermodulhoz várnak innovatív ötleteket és új alkalmazásokat. Ezt a modult a Bosch kéziszerszámai most is használják, ám a program segítségével szeretnék az alkalmazás területeit kiszélesíteni - akár a robotika, a sportfelszerelések, az ipari automatizálási eszközök vagy a személyes használatú szerkezetek területére is betörnének vele.

Bármelyik ágazatból

A támogatott startupok egyébként bármilyen ágazatból jelentkezhetnek - az egyetlen megkötés, hogy a termékük vagy szolgáltatások az adott technológiát alkalmazza, arra épüljön.

A pénz mellett a támogatás részét képezi egy csúcstechnológiás kutatólaborhoz való hozzávérés valamint a Bosch mentorok és vállalkozók intenzív támogatása.

A program 2015 áprilisában indul, jelentkezni rá február végéig lehet. További információért illetve a jelentkezési lapért ide kell kattintani.