Romániában terjeszkedik a Mol

alternatív bevételi forrás, benzinkút
Vágólapra másolva!
A Mol-csoport lezárta a 42 töltőállomással rendelkező olasz Eni romániai leányvállalatának megvásárlását, a felvásárolt benzinkutak Mol márkanév alatt fognak működni, közölte a magyar olajipari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A Mol tájékoztatása szerint a felvásárolt hálózat a jövőben Mol Retail Comert Kft. néven fog működni, integrálása révén a magyar olajcsoport 201 benzinkútból álló hálózattal fog rendelkezni Romániában, a későbbiekben pedig a megvett vállalat egyesül a Mol Romániával.

42 új Mol-kút lesz Romániában Fotó: Hirling Bálint - Origo

A közlemény idézi Lars Höglundot, a Mol-csoport kiskereskedelmi igazgatóját, aki elmondta: a tranzakció jelentős mértékben hozzájárul a vállalat által megcélzott 15 százalékos romániai kiskereskedelmi piaci részesedés eléréséhez.

Csehországban és Szlovákiában is terjeszkednek

A Mol-csoport 2014 májusában jelentette be az Eni 208 töltőállomással rendelkező Downstream leányvállalatainak megvásárlását Csehországban, Szlovákiában és Romániában. A csehországi és a szlovákiai leányvállalatok átvételéhez kapcsolódó tranzakció lezárásához további, az adásvételi szerződésben meghatározott feltételek teljesülése szükséges.