Őszülő fejjel is lehet diákhitelt kérni

Légy képben, Olcsóbb lesz a diákhitel, csökken a kamata a második félévben
Vágólapra másolva!
40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, akár 11 tanulmányi félévre – közölte a Diákhitel Központ.
Vágólapra másolva!

Az eddigi 35. életév helyett 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, 10 félév helyett most már akár 11 félévre. Amennyiben a képzési idő meghaladja a 11 félévet, továbbra is maximum 14 tanulmányi félévre igényelhető a diákhitel – írta a Diákhitel Központ.

Változás még, hogy a törlesztőrészleteket az adott hónap 5. napja helyett, adott hónap 12. napjáig kell teljesíteni, valamint a célzott kamattámogatás jogosultsági köre is kibővült.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Könnyítések kisgyerekeseknek

A gyermeket vállalók számára könnyítést jelent, hogy a diákhiteles kismamák, kispapák a jövőben akkor is jogosultak lesznek célzott kamattámogatást kérni, ha teljes munkaidőben kereső tevékenységet folytatnak. Ez vonatkozik a már engedélyezett célzott kamattámogatásokra is.

Három évre kérhető könnyítés

A törlesztőknek további biztonságot nyújthat hogy az eddigi 24 hónap helyett már 36 hónapra kérhető - továbbra is indoklás nélkül - a törlesztőrészlet mérséklése, valamint az eddigi hat havi hátralék helyett a jövőben egy évi elmaradás után mondhatja csak fel az MFB-csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. az ügyféllel kötött hitelszerződést.