Matolcsy elárulta, mikor lehet kamatvágás

Nem ér majd semmit a betétbe tett pénzünk, bankbetét, kamattartás, jegybank, forint, bankjegy, készpénz
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a márciusi inflációs jelentés alapján dönt arról, hogy változatlanul hagyja-e az alapkamat szintjét, vagy módosít rajta – mondta Matolcsy György jegybankelnök, a monetáris tanács elnöke a Lámfalussy konferencia szünetében.
Vágólapra másolva!

A monetáris tanács legutóbbi, január 27-i kamatdöntési ülésén a testület 2,10 százalékon tartotta a jegybanki alapkamatot, az elemzői várakozásoknak megfelelően.

Matolcsy György tavaszig vár a kamatdöntéssel Forrás: MTI/Kallos Bea

Piaci szakértők a kamatdöntés indoklása után úgy vélték, hogy tavasszal tovább csökkentheti az MNB az alapkamatot, miután az inflációs pályára lefelé mutató kockázatot jelent a deflációs európai környezet és a csökkenő üzemanyagár, valamint az, hogy ugyancsak márciusban kezdi el az EKB az eszközvásárlási programját.