Ezeket az üzleteket zárja be a Tesco

Tesco
Vágólapra másolva!
Bezárja 13 üzletét a Tesco Magyarországon. Az áruházak bezárása azt a célt szolgálja, hogy a magyarországi Tesco hosszú távon, a változó kiskereskedelmi környezethez és vásárlói szokásokhoz igazodva működhessen, közölte az áruházlánc. A Magyar Nemzet szerint több száz dolgozó veszíti el állását.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata, írja közleményében az áruházlánc, amely egyébként a kormány stratégiai partnere.

Tizenhárom Tescót zárnak be Forrás: 123rf.com

„A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit” – mondta Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója.

Heti 3 millió vásárló

„A Tesco számára továbbra is kiemelten fontos Magyarország és a magyar vásárlók. Büszkék vagyunk arra, hogy munkánkkal évek óta hozzájárulunk a magyar gazdaság eredményeihez, és áruházainkban büszkén szolgáljuk ki heti hárommillió vásárlónkat. Számunkra most az a legfontosabb, hogy az érintett áruházakban dolgozó munkatársainknak a Tescón belül találjunk más munkalehetőséget” – mondta a vezérigazgató.

Több száz dolgozónak mondanak fel

A 13 áruház bezárása több mint 500 munkatársat érint. A Tesco a döntésről hétfőn tájékoztatja az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített hét nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat. A vállalat ma tájékoztatja az érintett áruházakban dolgozó munkatársakat az áruház bezárásának bejelentését követő lépésekről.

Megpróbálják őket elhelyezni

A Magyar Nemzet kiszivárgott információkra hivatkozva azt írja, hogy a döntéssel 546 áruházi dolgozó munkája szűnik meg, de többeknek új álláshelyet kínálnak a közelben működő Tesco-egységekben.
„Mindent elkövetünk, hogy minél több, a bezárás által érintett kollégának a Tescón belül munkalehetőséget biztosítsunk. Számunkra jelen pillanatban ez a legfontosabb” – tette hozzá Nigel Jones.

Február 4-én ezek az áruházak zárnak be:

Áruház név

Város

Megye

Áruház címe

1

Abony

Abony

Pest

2740 Abony, Szolnoki út 118.

2

Hajdúböszörmény

Hajdúböszörmény

Hajdú-Bihar

4220 Hajdúböszörmény, Külső-Újvárosi u. 6.

3

Püspökladány

Püspökladány

Hajdú-Bihar

4150 Püspökladány, Bocskai út 72.

4

Tolna

Tolna

Tolna

7130 Tolna, Szedresi u. 37.

5

Nagykáta

Nagykáta

Pest

2760 Nagykáta, Jászberényi út 1/D.

6

Budapest VIII., Mátyás tér

Budapest

Budapest

1084 Budapest, Mátyás tér 14.

7

Törökszentmiklós 3K

Törökszentmiklós

Jász-Nagykun-Szolnok

5200 Törökszentmiklós, Szőlőhátulja dűlő 3.

8

Nyergesújfalu

Nyergesújfalu

Komárom-Esztergom

2536 Nyergesújfalu, Ipari Park 019/8 hrsz.

9

Tatabánya 1K

Tatabánya

Komárom-Esztergom

2800 Tatabánya, Köztársaság u. 1/f.

10

3005 Sopron, Teleki P. utca

Sopron

Győr-Moson-Sopron

9400 Sopron, Teleki P. u. 21.

11

1236 Győr, Ifjúság krt.

Győr

Győr-Moson-Sopron

9023 Győr, Ifjúság krt. 80.

12

1237 Győr, Liget utca

9025 Győr, Liget u. 85.

13

1233 Győr, Szt. István utca

9021 Győr, Szent István út 25.

Milliárdokkal sarcolják a Tescót

A Tescót leginkább az élelmiszerlánc-felügyeleti díj drasztikus emelése sújtja: tavaly novemberi cikkünkben írtunk arról, hogy idén a Tesco több mint a hússzorosát fizetheti a tavalyi díjnak – a 2014-es több százmilliós díj 2015-ben már meghaladja majd a tízmilliárd forintot is.

A megyematricák is érintik a láncot

Január elseje óta fizetős az M0-s egy része, az M7-es, az M3-as és az M5-ös budapesti bevezetői is. Eddig sokan jártak ezeken az utakon a Budapest környéki hipermarketekbe vásárolni, ehhez most már minimum megyematricát kell venni ötezer forintért. Ugyanakkor a hiperekbe is ki lehet jutni kocsival a fizetős szakaszok elkerülésével – mutatjuk, hogyan.