Az autóhiteleseket is menti a kormány

autókereskedés, autóhitel
Budapest, 2013. szeptember 7. Autókereskedő egy autót mutat egy érkelődőnek a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A kormány a lakáshitelesekéhez hasonló segítséget nyújt a gépjármű-devizahiteleseknek, jelentette be a nemzetgazdasági miniszter az erdélyi Tusnádfürdőn megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály elmondta, a kabinet hamarosan dönt a gépjármű-devizahitelek forintosításáról, amely a jelenleginél kedvezőbb feltételeket biztosít majd az érintetteknek. A tárcavezető szerint

a devizában nyújtott gépjármű és személyi hitelek állománya közel 300 milliárd forint,

a szerződések száma pedig meghaladja a 200 ezret.

Varga Mihály szerint hamarosan döntenek az autóhitelekről Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az NGM közleménye szerint a miniszter utalt az Eurostat friss adataira, amely szerint hazánk dobogós helyen áll az államadósság csökkentésében. Az, hogy a kormányzati szektor GDP-arányos adóssága az elmúlt egy évben Magyarországon csökkent majdnem a legnagyobb mértékben, Varga Mihály szerint azt bizonyítja, hogy a magyar gazdasági reformok működnek.

Orbán beszédére érdemes lesz odafigyelni

Varga Mihály indokolatlannak érzi azokat a megjegyzéseket, amelyek szerint a kormány nem támogatja eléggé a fővárosi tömegközlekedést. A nemzetgazdasági miniszter Tusnádfürdőn adott interjút az Origónak.

2010-ben hazánk Görögországgal egy szinten ált, a tíz legkockázatosabb ország között, mondta Varga Mihály, aki szerint Görögország mára gyakorlatilag csődben, „lélegeztetőgépen” van, Magyarország pedig a talpára állt és a növekedés útjára lépett.

Az Origo korábban egy ügyvédnő segítségével több cikket is készített a témában, ezeket itt érheti el, míg a jegybank tanácsait ezen a linken találja.