Meglepő bejelentés érkezett a Teslától

tesla model s
Vágólapra másolva!
Váratlan bejelentést tartogatott péntekre Elon Musk, a Tesla milliárdos tulajdonosa. Az első negyedévben rekord számú, több mint tízezer járművet szállítottak le. A bejelentés időzítése szokatlan a cég részéről. 
Vágólapra másolva!

Az elektromos autó gyártásban élen járó Tesla Motors összesen 10 033 darab Model S típusú járművet szállított le az év első három hónapjában, mely 55 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti szintekhez képest, sőt jóval meghaladta a 9 500 darabos prognózist is.

Továbbra is dinamikusan nőnek a szállítási adatok Forrás: Tesla Motors, Fool.com, Investor.hu

A bejelentés azért is volt váratlan, mivel a korábbiakban csak a negyedéves beszámolók során osztotta meg ezen adatokat a befektetőkkel (a következő gyorsjelentés várhatóan csak májusban lesz). A sietség oka Elon Musk szerint az volt, hogy korábban számos félrevezető és pontatlan adat látott napvilágot a cég teljesítményével kapcsolatban, így most igyekezett elébe menni a dolgoknak. Ráadásul azt is megígérte, hogy a jövőben az adott negyedév végének záródását követő harmadik napon közzé fogják tenni a járműszállításokkal kapcsolatos adatot. Persze hozzá kell tenni, hogy a többi autógyár még így is havonta teszi közzé az ilyen típusú adatokat.

Az elmúlt időszakban a befektetők óvatosabbá váltak a Teslát illetően, hisz legutóbb elmaradt az éves értékesítési adatok terén. Ezt bűntették is a piacok, hisz az utóbbi három hónapban 13 százalékot vesztettek értékükből az autógyártó cég részvényei.

Tesla napos árfolyamgrafikon - egyértelmű csökkenő trend Forrás: Investing.com, Investor.hu