Bukhat az Erzsébet-utalvány

cafeteria, kafetéria, béren felüli juttatás, a cafeteriakeret egy részét a devizahitel törlesztésére lehet fordítani, Erzsébet-utalvány
Közel annyian élnek a lehetőséggel, mint ahány ember él a fővárosban
Vágólapra másolva!
Elbukhatja a magyar kormány az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártyák miatt a napokban indult pert a luxemburgi bíróságon – ami a jelenlegi cafeteria-rendszer végét jelentheti.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított az Erzsébet-utalványok és a Széchenyi-pihenőkártya miatt Magyarországgal szemben – írja a Napi.hu. A vizsgálatból nyilvános vita, majd per lett, amit az EU április 10-én indított az Európai Unió bírósága előtt - derül Trócsányi László igazságügyi miniszter írásbeli válaszából, amely egy képviselői kérdésre született.

Megszűnhet az Erzsébet-utalvány Forrás: MTI/Soós Lajos

Az ügy előzménye, hogy 2011 novemberében egy zárószavazás előtti javaslatként az adótörvényekbe szuszakolták az Erzsébet-utalvány bevezetését - ez 2012 elején valósult meg. Alig egy év elteltével az adótörvények változása után az állami étkezésijegy-kibocsátó monopolhelyzetbe került.

Év végére minden kiderül

Hasonló folyamatok zajlottak le a SZÉP-kártyával is. Ahogy az már a bevezetéskor sejthető volt, az Erzsébet-utalvány kvázi monopóliummá tétele ellentétes a jogállamisággal, ám ez a magyar jogrendszeren - az Alkotmánybíróság jogköreinek legyengítése miatt - átszuszakolható volt.

A perben döntés év végére várható, így nem zárható ki, hogy 2016-ra már át is kell alakítani a hazai cafeteria-rendszert.