Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A legforgalmasabb webáruházakba érkező felhasználóki már majdnem fele kizárólag mobileszközről vásárol. Ez jóval felülmúlja a kizárólag telefonról vagy tabletről netezők számát, ami 13 százalék, állítja az adatelemzéssel foglalkozó comScore.
Vágólapra másolva!

Idén januárban az Amazonra 180 millió felhasználó látogatott el, közülük körülbelül minden harmadik (38 százalék) mobileszközről. Az eBayen ugyanebben az időszakban a 122 millió ember 41 százaléka érkezett tabletről vagy telefonról, míg a Wal-Mart üzletekben online vásárlók 83 millióan voltak, de minden második (51 százalék) a gépétől eltávolodva intézte a bevásárlást. Hasonló volumenben tarolt az Apple 79 millió látogatóval, itt azonban 100-ból 59 netező ügyfél választotta a mobileszközt – ami érthető is: aki Apple terméket keres, jó eséllyel már a kezében tart egy iPhone-t vagy iPadet. A Hogy a Wal-Mart és a hasonlóan jelentős Best Buy, Target és Kohl óriásláncok forgalmában egyre nagyobb szeletet jelentenek a mobilfelhasználók, egyszerű kortünet. Az Amazon, az eBay és a Netflix azonban háromdimenziós változat nélküli webshopok. Érdekesség, hogy ez utóbbin a leggyengébb a mobillátogatottság, 68 millió felhasználó 29 százaléka.

Forrás: Thinkstock

Ha az e-kereskedelemről van szó, így a comScore marketingigazgatója, összességében minden nyolcadik felhasználóra igaz, hogy sosem kapcsolja be hozzá az asztali gépét. A legtöbben mind a helyhez kötött, mind a mobil eszközeikről rendszeresen belépnek webáruházakba. Hogy éppen melyiket választják, az a tranzakció időpontjától, a vásárlás alkalmától és az üzlet jellegétől függ. Az azonban biztos, hangsúlyozza a szakember, hogy az az e-kereskedő, aki ma nem optimalizál mobilra, csúnyán kitol saját magával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez