Simicskáék szerint hibázott a versenyhivatal

simicska lajos andy vajna
Vágólapra másolva!
A Megapolis bíróság előtt támadta meg a GVH engedélyét, amelyet a TV2 ügyében Vajnáéknak adott ki a versenyhivatal. Simicskáék szerint akár jogszabályokat is sérthetnek azok a bankok, amelyek a kormánybiztos tévévásárlását finanszírozzák.
Vágólapra másolva!

Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cége, a Megapolis Media Zrt. a bíróság előtt megtámadta a Magyar Broadcasting Co. Kft. TV2-felvásárlása ügyében született GVH-engedélyét, derült ki a cég közleményéből.

A szokatlanul rövid idő alatt lefolytatott engedélyezési eljárás során

a versenyhivatal nem tárta fel Andy Vajna valós üzleti érdekeltségeit,

közölte a Megapolis. A cég szerint a GVH több olyan súlyos eljárási hibát is vétett, amelyek miatt a bíróság döntése alapján várhatóan a versenyhivatalnak új eljárást kell lefolytatnia.

Még mindig nem dőlt el, kié lesz a TV2 Fotó: Bielik István - Polyák Attila - Origo

amelyek egy nyilvánvalóan érvénytelen tranzakciót finanszíroznak” – olvasható Fonyó Károlyék közleményében.

Vajna állami bankoktól kap hitelt a TV2-re

Az Eximbanktól kapott 6,7 milliárd forintos hitel mellé Andy Vajna az MKB Banktól és egy nem állami hazai hitelintézettől is hitelt vesz fel a TV2 megvételéhez, közölte az Origo a Világgazdaság cikke nyomán.

Simicska cége szembeszáll Budapesttel

Szintén keddi hír, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntése miatt december 31-ig le kell bontania a budapesti hirdetőoszlopait a Mahir Cityposter Kft.-nek. A Simicska Lajoshoz köthető cég ugyanakkor nem fogja elbontani az oszlopokat, ugyanis arra számítanak, hogy a Fővárosi Törvényszék még az idén meghozza azt a döntést, amelyben a fővárosnak is megtiltja az oszlopok elbontását.