Nálunk több kisvállalkozás van, mint az Unióban átlagosan

Vágólapra másolva!
Magyarországon 100 munkavállaló közül 71 kis- vagy középvállalkozásnál dolgozik, míg az Unióban ez az arány 66-67 százalék. Tavaly 13 milliárd forintból 6500, majd 2-3 milliárd pótlólagos forrásból még 1600 új munkahely létesült.
Vágólapra másolva!

Meghaladja az európai uniós átlagot a magyarországi kis- és közepes vállalkozásoknál dolgozók aránya,

a magyar kkv-k a foglalkoztatottak 70-71 százalékának adnak munkát,

míg az Európai Unióban a munkavállalók 66-67 százaléka dolgozik ilyen cégnél – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken Nagykanizsán. Igaz, a termelékenységük alacsonyabb az uniós átlagnál, tette hozzá Cseresnyés Péter.

A Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ ötödik születésnapján tartott sajtótájékoztatón a politikus elmondta, hogy

az elmúlt négy év alatt 41 milliárd forintot fordított a kkv-k támogatására a magyar kormány,

ebből 3700 vállalkozás tudott fejleszteni. Tavaly 13 milliárd forintból 6500, majd 2-3 milliárd pótlólagos forrásból még 1600 új munkahely létesült. Támogatják a kezdő vállalkozókat is, részben az állami forrásból finanszírozott képzéssel, részben maximum 3 milliós induló támogatással.

Mihovics Zoltán, a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetője tájékoztatott, hogy fennállása öt évében a ház 65 vállalkozásnak adott helyet, közülük 35 cég kezdő vállalkozás volt. Jelenleg 34 társaság bérel helyiséget náluk, ezzel 85-90 százalékos a kihasználtságuk. Nagykanizsa polgármestere, Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) elmondta, megkezdték a város ipari parkjának bővítését, a közelmúltban a buszközlekedést optimalizálták, hamarosan pedig új bicikliút épül és biciklikölcsönző hálózat szerveződik.