A nők döntenek a lakásbiztosításokról

EMBERI LAKHELY lakópark város sorház
Kecskemét, 2012. március 23. A VER-BAU Kft.által a várostól vásárolt telken épített 50 lakásos WohnPark, melyet a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. bérel a Daimler anyaországi munkavállalói részére a WohnPark Alsószéktó Kft-től. A felvétel 2012. március 23-án készült. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A lakásbiztosítások 90 százalékát a nők döntése alapján kötötték meg, ugyanez az arány a casco-biztosításoknál 48, míg az életbiztosításoknál 43 százalék, közölte saját felmérésére hivatkozva a Genertel Biztosító.
Vágólapra másolva!

Az első online biztosító felmérése alapján a megkérdezett nők 70 százaléka az árat, illetve a kedvezményeket említette elsődleges szempontnak. Csak kis részüknek fontos az, hogy megbízható ismerősöknek már voltak jó tapasztalataik egy adott biztosítóval, míg a hirdetések alig játszanak szerepet a választásnál.

Az ár a döntő

A casco-biztosításnál a válaszadók döntő többségénél – közel 90 százalékuknál – fontos szerepet játszik az ár a döntés meghozatalnál. Közülük 30 százalék mondta azt, hogy kizárólag az ár alapján dönt egy-egy casco-biztosítás mellett, azaz a legolcsóbbat választja. A nagyobb hányad – 59 százalék – pedig ott köti meg biztosítását, ahol a már meglévő egyéb biztosításai révén kedvezményt kap a díjból.

Többnyire az ár alapján döntenek Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az utasbiztosítások megkötésénél – amennyiben nők kötik meg azokat – 35 százalék

leginkább az árak összehasonlítása alapján dönt,

de nem mindig a legolcsóbbat választják. A megkérdezettek 40 százaléka ugyanis a közepes árkategória mellett teszi le voksát, ezt a csomagot biztonságosabbnak tartják a legolcsóbbnál. További 27 százalékuk pedig a kiegészítők alapján dönt.