Rossz napjuk volt a cigicsempészeknek

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei egy közúti ellenőrzéskor mintegy 7,8 millió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak egy kisteherautóba rejtve. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás.
Vágólapra másolva!

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei az intézmény által kiadott közlemény szerint a napokban az M1 autópályán tartottak közúti ellenőrzést. Egy francia rendszámú kisteherautó vezetője az ellenőrzésekor feltűnően idegesen viselkedett, ezért cigarettakereső kutyával is átvizsgálták a járművet.

A kutya nem tévedett,

ugyanis a pénzügyőrök a gépkocsi utastere és a raktér homlokfala közt házilag kialakított rejtekhelyet találtak, ahonnan

összesen 7110 doboz, Marlboro, Kent, Davidoff és Vogue márkájú, román zárjegyes cigaretta került elő.

A kialakított rejtekhelyet szigetelő réteggel és gyárinak ható burkolatokkal látták el mindkét irányból.

Sem a román sofőr, sem az utasa nem ismerte el sajátjának a megtalált cigarettákat, azok származását semmilyen módon nem tudták igazolni, és állításuk szerint a jármű átalakításáról sem volt tudomásuk.

A pénzügyőrök a rejtekhelyről előkerült összesen 7110 doboz, 7,8 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát a szállítására használt kisteherautóval együtt lefoglalták. A pénzügyi nyomozók a gépjármű vezetője ellen

költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak,

valamint az ügyben 8,3 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.