Meglepetéssel zárult a német jelentési szezon

German Chancellor Merkel visits Globalfoundries saxony research Reinhard Ploss Angela Merkel SQUARE FORMAT
CEO of Infineon Technologies Reinhard Ploss (L) shows German Chancellor Angela Merkel (C) a 300mm Wafer, as Infineon Technologies senior engineer Birgit Tippelt looks on during a visit to German semi-conductor giant Infineon Technologies in Dresden plant on July 14, 2015. Photo: JOHN MACDOUGALL/dpa
Vágólapra másolva!
Csütörtök reggelt közzétette negyedik negyedéves üzleti beszámolóját az Infineon, mellyel lezárult a DAX tagok jelentési szezonja. A német chipgyártó kellemes meglepetést okozott, a napvilágot látott számok felülmúlták a várakozásokat.
Vágólapra másolva!

A félvezetőgyártó a negyedév során 1,6 milliárd eurós árbevételt ért el, amely egybevágott az elemzői várakozásokkal. Az Infineonnál kiemelten figyelt, úgynevezett szegmenseredmény a várt 254 millió euróval szemben 286 millió euróra nőtt.

A cég mind a négy fő részlege javuló árbevételt mutatott, az energiagazdálkodási (PMM) szegmens érte el a legnagyobb bővülést, ennek hátterében pedig elsősorban a mobiltelefon piacon tapasztalt keresletnövekedés állt. A társaság negyedéves részvényenkénti profitja 10 centről 29 centre emelkedett. Az idei évet figyelembe véve

a menedzsment 20 centes osztalékfizetési javaslatot tett, amely 2 centes emelést jelentett a tavalyihoz képest

és kedvezőbb érték, mint amire a piac számított - írja reggeli hírlevelében az Equilor.

A következő negyedév a szezonalitás miatt alacsonyabb forgalommal zárulhat, de a 2016-os pénzügyi évben 13 százalékos (pluszmínusz 2 százalék) bevétel növekedést várnak. Az Infineontól megszokhattuk, hogy rendkívül óvatos előrejelzéseket ad, így várhatóan évközben módosíthatják azokat.

Széttépik a részvényt

A kedvező gyorsjelentés hatására közel 10 százalékos pluszban nyitottak az Infineon részvényei. A nagy nyitó rés hatására azonban nem csak a május végi csúcsot vette ki az árfolyam, hanem 12 éve nem látott magasságba repült a cég papírja.

Az Infineon részvények árfolyammozgása az elmúlt 1 évben Forrás: Investing.com, Investor.hu