Kétmilliárdos támogatás a kkv-k munkavállalóiért

Vágólapra másolva!
Kétmilliárd forintos európai uniós támogatás segíti a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését. A pályázat célja, hogy a kis- és középvállalkozások magas szintű, száz százalékosan finanszírozott átvilágítási, tanácsadói és fejlesztői szolgáltatást vehessenek igénybe munkaszervezésük rugalmasabbá tételéhez.
Vágólapra másolva!

A rugalmas foglalkoztatási formák elterjedése Magyarországon amellett, hogy a munkaszervezést, a piaci rugalmasságot segíti elő lehetőséget ad olyan hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatására is, amelyek ezek hiányában távol maradnának a munkaerőpiactól - írja közleményében az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.. A kisgyermekesek, az idősödő munkavállalók, a megváltozott munkaképességűek vagy a hozzátartozójukat ápolók is szívesen vállalnának munkát a hagyományos munkavégzéstől eltérő feltételekkel, ha lenne rá lehetőségük.

Már a küszöbön

A pályázat "A" komponensében 11 szervezet nyert összességében kétmilliárd forintos európai uniós támogatást. Az ő feladatuk, hogy kidolgozzanak egy szakmai módszertant és egy végrehajtási tervet, amely országosan biztosítja a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést az érintett kkv-szektor számára.

A nyertes szervezetek, amelyek várhatóan csaknem 27 ezer kkv-munkavállalóhoz jutnak el elemző, értékelő és fejlesztő tevékenységük során, idén július és október között kezdték meg munkájukat. A végrehajtási tervet várhatóan december elején fogadják el.

Jövő januártól az érintett kkv-szektor a 11 nyertestől tudja majd igénybe venni az átvilágítási szolgáltatásokat.

A munkaszervezés átvilágítása és értékelése előfeltétel a pályázat "B" komponenséhez, amikor az érintett kkv-k már közvetlenül pályázhatnak.