Az ország szegletében is tudtak nagyot alkotni

Vágólapra másolva!
Kényelmes, és a kisebb deformitások is megelőzhetők a Szamos Kft. cipőivel. Ezért a fejlesztésért idén már megkapta a Magyar Termék Nagydíjat, a Tudomány Napján pedig az Észak-alföldi Innovációs Díjat Juhász János, a Szamos Kft. ügyvezetője.
Vágólapra másolva!

A díjat a három észak-alföldi kereskedelmi és iparkamara, az MTA Debreceni Akadémiai Bizottsága, valamint az INNOVA ügynökség adja át, megyénként egy-egy olyan vállalkozás számára. Az kapja a díjat, amely előző években végzett fejlesztései a régió gazdasági életében jelentős szerepet játszanak, speciális újdonságként országos hírnévre tesznek szert.

Magyar Termék Nagydíj tulajdonosa

A Szamos Kft. számtalan alkalommal igazolta, hogy az ország legkeletibb részében, Csengerben is lehet rendkívülit alkotni. A cég idén 25 éve gyártja a gyermekek és felnőttek számára egyaránt egészséges, kényelmes, és divatos cipőket.

Az 500 főt foglalkoztató üzemben a cipőipar szinte minden technológiáját alkalmazza

a minden igényt kielégítő lábbeliken. Évente 800 ezer pár cipőt gyártanak. "Az innovációs díjat egy közelmúltbeli fejlesztéssel érdemelték ki, mely speciális belső formával és egyéb különleges megoldásaival élménnyé teszi a lábbeli viselését a gyermekek számára. Mindezt a lehető legnagyobb mértékben alkalmazott természetes anyagokból, olyan talp és sarokmegoldásokkal, mely kisebb deformitások megelőzésére is alkalmas" - olvasható az iparkamara közleményében.

Technikai segédeszközként tartja nyilván a gyerekcipőt az Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Igazgatósága.

Idén a Szamos Kft. megkapta a Magyar Termék Nagydíj védjegyhasználati jogot is.