Újabb részletek derültek ki a Richter-gyógyszerről

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója
Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
A Napi.hu interjút közöl Bogsch Erikkel, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatójával, melyből új információk derülnek ki a cég saját fejlesztésű készítményéről, a Cariprazine-ról. 
Vágólapra másolva!

Szeptember közepén érkezett meg az a régóta várt Richter bejelentés, mely szerint az Amerikai Gyógyszerfelügyelet jóváhagyta a cég saját fejlesztésű készítményét, a Cariprazine-t, így a termék bevezetésre kerülhet az USA-ban.

A harmadik negyedévre várható, Vraylar (ez a forgalomba kerülő készítmény neve) amerikai törzskönyvezésével kapcsolatos mérföldkő bevétel nagyságáról a vezető nem nyilatkozott. Az USA-ban 2016 első negyedévének végére várható a forgalomba hozatal, ezután várható az első royalty bevétel.

Az Európai Uniós törzskönyvezéshez szintén ebben az időszakban nyújtják majd be a dokumentumokat, optimális esetben a folyamat 1-1,5 évet vehet igénybe. Európában érdemi bevétel 2018-tól várható a Cariprazine-ból, amelynek szabadalma 2028-ban jár le.

Japánban a Mitsubishi Tanabe 2016 végén adja be a törzskönyvi kérelmet, az engedély 2017 végére érkezhet meg - írja reggeli hírlevelében az Equilor.