Új fizetési rendszer indul a Jófogáson

Vágólapra másolva!
Elsőként a Jófogás.hu-n fizethetnek közvetlenül az apróhirdetések feladóinak a magyar vásárlók, méghozzá kártyadíj levonása nélkül. Az eBayhez hasonló üzleti modell garantálja, hogy a leütött tárgyak árát a vevő megfizeti, miközben a vásárlóknak is biztonságos lesz.  
Vágólapra másolva!

A pénzügyi tranzakciót az elszámolási rendszert szolgáltató Barion bonyolítja le, amely az összeget a fizetéskor csak befoglalja a vásárló bankkártyáján.

Az áru ellenértéke akkor kerül az eladó számlájára, ha a vevő visszaigazolta, hogy rendben átvette a terméket.

„A valódi közösségi gazdaságnak innovatív megoldásokra van szüksége, mert a hagyományos fizetési módszerek nem elég gyorsak, és nem bátorítják eléggé sem az eladókat, sem a vásárlókat” – mondja Palocsay-Zubor Géza, a Jófogás.hu ügyvezetője.

A Barion alig egy hónapja mutatta be az új fizetőkapuját, amely várhatóan még ebben az évben élesedik az oldalon. A rendszerben végrehajtott fizetések biztonságát garantálja, hogy a megadott adatokat kizárólag a Barion kezeli, a Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján és felügyelete mellett, így

a vevők kártyaszámát vagy személyes adatait sem az eladók, sem a Jófogás.hu nem ismerik meg.

A kényelmet fokozza, hogy a kártyaadatokat csak egyetlen alkalommal kell begépelni, utána pedig egy gombnyomással lehet fizetni.