Újabb európai városban ért el áttörést az Uber

uber autó mobil okostelefon app
(FILES): This March 25, 2015 file photo shows an UBER application as cars drive by in Washington, DC. An administrative judge July 16, 2015 recommended that the ride-sharing giant be fined USD 7.3 million and be suspended from operating in California. The controversial private car company must pay the heavy fine or appeal within thirty days and risk a suspension of its license to practice in California, where its headquarters are located AFP PHOTO / Files / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Vágólapra másolva!
Londonban a bíróságtól kapott zöld lámpát, Észtországban az adóhivatallal fejleszt közös online platformot, most pedig újabb európai városban ért el áttörést az Uber. Közös utazásmegosztó projektről írt alá szándéknyilatkozatot Litvánia fővárosa és fuvarmegosztó vállalat.
Vágólapra másolva!

Szándéknyilatkozatot írt alá Vilnius önkormányzata és az Uber október 27-én, amelynek célja egy közös fuvarmegosztó szolgáltatás bevezetése. Továbbá a litván városvezetés országos szinten is népszerűsíteni és támogatni fogja az utazásmegosztás megfelelő szabályozását, és ehhez felhasználja az Uber nemzetközi tapasztalatait. Mind a helyi hatóságok, mind pedig az Uber arra törekednek, hogy olyan szabályozás jöjjön létre, amellyel a fogyasztók és az állam egyaránt jól járnak, miközben a digitális gazdaság is növekszik.

Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

Fuvarmegosztást a városnak

„Vilnius városvezetése felismerte, hogy

a sharing economy vállalatai, mint például az Uber, előnyöket teremtenek a városlakóknak,

és ezt a város vezetői maximálisan ki szeretnék használni. Nagyon lelkesek vagyunk a megállapodás miatt, és alig várjuk, hogy elindíthassuk a közös fejlesztést Vilnius-szal” – nyilatkozta Mark MacGann, az Uber regionális közkapcsolati igazgatója. A szándéknyilatkozat kiemeli, hogy milyen előnyöket jelent a fuvarmegosztás a városnak, a fogyasztóknak és a környezetnek.

Az Uber Magyarországon is tárgyal

Az Uber nemrég Észtország adóhatóságával írt alá partneri egyezményt, hogy okos megoldásokkal segítse a digitális gazdaságot.

Valamennyi Balti államnál látnak hajlandóságot a jövőbeni együttműködésre,

ma először írtak alá szándéknyilatkozatot európai várossal és remélik, hogy további, ehhez hasonló konstruktív tárgyalásokat tudnak folytatni a régió más országaival is. Az Uber Magyarországon is tárgyal kormánytagokkal és a hatóságokkal olyan együttműködésről, amely adóbevételeket generál, kereseti lehetőséget biztosít emberek ezreinek és a fogyasztók érdekeit helyezi előtérbe.