Milliárdokat költünk a Szép kártyákkal

SZÉP-kártya, Széchenyi Pihenőkártya
A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A 2011-es indulás óta több mint 41 milliárd forintot utaltak a munkáltatók az MKB Szép kártyákra. A bank közlése szerint október elejére elérte a 160 ezret a kártyabirtokosok száma, akik országszerte közel 18 ezer szolgáltatási helyen használhatják a kártyát.
Vágólapra másolva!

A négy évvel ezelőtti bevezetés óta közel 11 millió kártyatranzakciót bonyolítottak le, és összesen 36 milliárd forintot költöttek el az MKB Szép kártyákkal, közölte Lehoczky László, a kártyát kibocsátó MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója.

Egyre népszerűbb a Szép kártya

Idén szeptember végéig közel 20 ezerrel bővült a kártyabirtokosok száma az MKB-nál, amely így már elérte a 160 ezret. Tavaly ugyanebben az időszakban csupán 16 ezres volt a változás, miközben a munkáltatók 8,7 milliárd forintot utaltak át a kártyákra, amelyből a kártyabirtokosok 8,5 milliárdot költöttek el. Az idén a befizetések összege megközelítette a 9,8 milliárd forintot, a kártyabirtokosok pedig több mint 9,2 milliárdot használtak fel a rendelkezésükre álló keretből.

Népszerűek a bank Szép kártyái Forrás: MTI/Pénzjegynyomda

„A felhasználási magatartás mostanra érzékelhetően követi a családok napi életét jelentősen befolyásoló olyan adottságokat is, mint az iskolaszünet vagy a hosszú hétvégék időzítése; ilyenkor egyértelműen megugranak a SZÉP Kártya kifizetések” – mondta Lehoczky László. Szerinte mostanra hagyománnyá vált, hogy a családi pihenés költségeit Szép kártyával finanszírozzák.