Ringben az OTP-papírokért

bejárat cégnév Duna Tower irodaház ÉPÜLET felirat FOTÓ irodaház OTP Bank pénzintézet plakát reklám TÁRGY OTP Bank Budapest, 2014. július 12.
Az OTP Bank bejárata a Duna Tower irodaházban a főváros XIII. kerületében, az Árpád híd pesti hídfőjénél, a Népfür
Budapest, 2014. július 12. Az OTP Bank bejárata a Duna Tower irodaházban a főváros XIII. kerületében, az Árpád híd pesti hídfőjénél, a Népfürdő utcában. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A 14 millió részvényre 13 pénzintézeten és brókercégen keresztül lehet ajánlatot tenni. Az 5 százalékos tulajdonjog összértéke megközelíti a 80 milliárd forintot.
Vágólapra másolva!

A tekintélyes részvénycsomagra a CIB Bankon, a Concorde Értékpapír Zrt.-n, az Erste Befektetési Zrt.-n, az Equilor Befektetési Zrt.-n, az Ipopema Securitiesen, a KBC Securities magyarországi fióktelepén, a Magyar Takarékszövetkezeti Bankon, az MKB Bankon, az OTP Bankon, a Raiffeisen Bankon, a Random Capital Zrt.-n, a Solar Capital Markets Zrt.-n és az Unicredit Bankon keresztül lehet ajánlatot tenni – közölte a BÉT.

Aukciós eljárásban 14 millió darab OTP-részvényt dobnak ma a piacra. A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent hirdetményben 14 091 953 részvény szerepel. Ennek alapján a Lazard-csoport és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő állhat az eladói oldalon. Előbbi 2011, utóbbi 2013 óta szerepel a bank 5 százalék fölötti tulajdonosai között.

Forrás: BÉT

A Portfolio.hu értesülése szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő száll ki az OTP-ből. A pakett értéke a tegnapi 5670 forintos tőzsdei záróár alapján 79,9 milliárd forint. Mindazonáltal ekkora mennyiséget egy nap alatt vélhetően csak diszkonttal (árcsökkenés mellett) lesz majd képes felszívni a piac: a részvénypiac szeptemberi (egész havi) összforgalma 144 milliárd forint volt, igaz, ennek közel kétharmadát az OTP adta.