Csatlakozott a központi elektronikus fizetési rendszerhez a kereskedelmi engedélyezési hivatal

Vágólapra másolva!
Sikeresen csatlakozott a központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) - jelentette be pénteken a hivatal.
Vágólapra másolva!

A csatlakozásnak köszönhetően a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Elektronikus (MKEH) a legkorszerűbb informatikai megoldásokat alkalmazhatja hatósági tevékenysége során, így feladatait a jövőben még hatékonyabban láthatja el. Az ügyfelek az ügyintézés során fizetési kötelezettségeinek kényelmesen és egyszerűen, virtuális bankkártyás (VPOS) fizetési megoldással tehetnek eleget. Az illetékköteles engedélyezési eljárások esetében az elektronikus úton kezdeményezett eljárásoknál az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER) az illeték fizetésére is lehetőséget biztosít.

Az EFER történő csatlakozással olyan informatikai környezet jön létre, amely lehetővé teszi, hogy a MKEH további ügyeket, szakrendszereket és fizetési megoldásokat integráljon az EFER-be, amely egyéb hatósági eljárásoknál is az említettekhez hasonló eredményeket hozhat. A díjköteles kereskedelmi hatósági eljárások esetében a vonatkozó miniszteri rendeletek, valamint az egyes hatósági szakrendszerek módosítását követően válik majd teljeskörűvé az EFER alkalmazása. Az MKEH Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatósága, Mérésügyi Hatósága, valamint Műszaki Biztonsági Hatósága tekintetében tehát ezt követően kerülhet sor a tervek szerint az EFER bevezetésére és alkalmazására.