Bombaüzlet a félelemkeltés

durva veszély kockázat hangulat félelem befektetés tőzsde
Vágólapra másolva!
A horrorfilm az a műfaj, amivel még mindig könnyedén be lehet csábítani a nézőket a mozikba. Különösen a fiatal felnőttek szeretnek borzongani. Mivel Halloween van, íme azon kultikusnak tűnő produkcióknak a listája, amelyeken degeszre keresték magukat az alkotók.
Vágólapra másolva!

A horrorfilmek készítése több szempontból is hálás üzlet. Az iszonyt keltő mozgóképek alacsony költségből kihozhatóak, nem igényelnek bonyolult effekteket, és sztárszínészek nélkül is eladhatóak. A másik oldalon viszont a horrorfilmekre váltanak legelőbb jegyet a nézők, különösen a fiatalok – írja a MarketWatch.

1. 91 milliárdos késelő

A horrorfilm bevételek abszolút befutója vitathatatlanul a Sikoly. Az 1996-ban debütált filmen 103 millió dollárt kerestek a készítők. Az ominózus fekete csuklyás, fehér maszkos késelőről még három bőrt tudtak lehúzni. A négy film összesen 331 millió dollárt (91 milliárd forint) hozott a konyhára.

Ez a maszk sokunk emlékezetébe belevésődött. Forrás: MarketWatch

2. Szellemek bűvöletében

A képzeletbeli ranglista második helyén a Hatodik érzék című film végzett. Az 1999-es amerikai pszicho-thriller 294 millió dollárt hozott a készítők konyhájára. A halottlátó kisfiút játszó Haley Joel Osment alakításáért Oscar-díjre jelölték.

Vajon hányan borzongtak a film nézése közben? Forrás: MarketWatch

3. Kajálták A cápát

A fehér cápa embertámadásai ugyancsak jól jövedelmezőnek bizonyultak. Az 1975-ben készült klasszikus 260 millió dolláros bevételt termelt a film készítőinek, amivel a harmadik legnyereségesebb félelemkeltő mozinak bizonyult ebben a kategóriában.

A film jól megágyazott a cápától való félelmeknek. Forrás:MarketWatch

4. Igaz történet alapján

A Démonok között című film különlegessége, hogy egy igaz történetet dolgoz fel. A 2013-ban debütált produkció a horrorfilmek negyedik legjövedelmezőbb alkotásának bizonyult. A Warner Bros 137 millió dollárt keresett az Amityville ház rémségein.

Démonok háza, igaz történet alapján. Forrás: MarketWatch

5. A felvétel, ami egy hét múlva öl

A 2002-ben bemutatott Kör már csak 129 millió dollár hozott a konyhára. A szerénynek mégsem mondható filmbevétel a ranglista ötödik helyére volt elegendő. Az alaptörténet rém egyszerű; aki megnézte az ominózus felvételt, egy hét múlva meghalt.

Nem kell túlgondolni Forrás: MarketWatch

6. Jól összefűrészelték

A ranglista utolsó helyére szorult a mindenkinek ismerősen csengő film, a Fűrész 2. Egy sorozatgyilkos brutalitását feldolgozó mozin 87 millió dollárt kerestek a készítők. A film bevétele még az első részt is felülmúlta, amire nem sűrűn láthatunk példát.

Ez a film is jól beleégett emlékezetünkbe. Forrás: MarketWatch