Sosem találná ki, melyik közösségi oldal növekszik a leggyorsabban

Vágólapra másolva!
A Pinterest vezet, szorosan követi a Tumblr, az éllovasoktól némileg leszakadva pedig az Instagramé lett a dobogó harmadik helye - a GlobalWebIndex most megjelent riportja szerint.
Vágólapra másolva!

Pinterestet ma kétszerannyian használnak, mint tavaly ilyenkor: a szájt aktív felhasználóinak köre 97 százalékkal bővült 2014-ben - áll egy most megjelent tanulmányban.

A Tumblr szoros másodikként 95 százalékkal tudta bővíteni a felhasználóinak körét, míg az instagram is majdnem a másfélszeresére nőtt a 47 százalékos növekedés után. A sorban a LinkedIn, a YouTube, a Twitter majd a Google Plus következik, amit csak nyolcadik helyen követ a Facebook. A szájt aktív felhasználói 9 százalékkal voltak kevesebben év végén, mint év elején.

Mielőtt azonban temetni kezdenénk a Facebookot, fontos kiemelni, hogy a statisztika az aktív felhasználókra vonatkozik (tehát akik napi szinten belépnek az oldalra). A regisztrált felhasználók száma még a Facebook esetében is pozitívan változott - igaz, csak egyetlen százalékkal, de többen vannak, mint tavalyelőtt. Persze 1,35 milliárd (!) felhasználónál ez a pici növekedés is 13,5 millió új felhasználót jelent.

A felmérés a 16 évnél idősebb felhasználókat veszi alapul, ami azért fontos, mert több közösségi oldal - például a Facebook is - korhatáros. Viszont a statisztikák nem veszik figyelembe a Kínai internetezőket, akik sokan vannak ugyan, de bizonyos szolgáltatásokhoz nem férnek hozzá (például a Facebook is be van tiltva Kínában).

Aki nem a százalékos változásokra, hanem viszonylag naprakész felhasználószámra kíváncsi, itt találhat egy listát, ami több mint 800 közösségi oldal adatait tartalmazza.