Seszták: Mint sejtekből folyamatosan épül egy versenyképes nemzetgazdaság

Seszták Miklós
Budapest, 2014. június 3. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterjelölt a kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országház Delegációs termében 2014. június 3-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A kkv-k oroszlánrészt vállalnak a munkaalapú társadalom építésében.
Vágólapra másolva!

A kis- és középes vállalkozások (kkv) oroszlánrészt vállalnak a munkaalapú társadalom építésében, jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Székesfehérváron, az Adu Alba Kft. új csomagolástechnikai üzemének avatóünnepségén. A miniszter szerint a 2010-es gazdasági mélyponton átlendült az ország, és kiegyensúlyozott növekedési pályájára állt. "A kis- és középvállalkozásokból mint sejtekből folyamatosan épül egy versenyképes nemzetgazdaság" - mondta.

Magyar cégeket hoznak helyzetbe

A vállalkozói szféra erősödését kormányzati intézkedések is segítették, véli a tárcavezető. Ilyennek nevezte a versenyképesebb adórendszer kialakítását, a tőke- és kamattámogatásokat, valamint azt, hogy a közbeszerzési szabályozások révén a magyar cégeket hozzák helyzetbe.

Mint sejtekből folyamatosan épül egy versenyképes nemzetgazdaság Forrás: MTI/Kovács Attila

Szovjet művelődési ház volt

Az Adu Alba a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja segítségével, mintegy 200 millió forintból valósította meg barnamezős beruházását az Alba Ipari Zónában. A hitel mértéke 120 millió forint volt, mondta Varga József tulajdonos-ügyvezető. A projekt során az egykori, szovjet művelődési házat megvásárolták, majd az átalakítást és felújítást követően 1800 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítottak ki benne.