Megúszhatja a Sony hackertámadást

Sony napi grafikon (Tokió)
Vágólapra másolva!
Ráfért már némi jó hír a Sony filmstúdiójára. A vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a nemrég elszenvedett hackertámadások költségei jóval alacsonyabbak lehetnek, mint azt sokan várták, hiszen teljes egészében fedezheti azokat a biztosító.
Vágólapra másolva!

Komoly károkat szenvedett az Észak-Koreának tulajdonított hackertámadások következtében a Sony Pictures. Egyrészt a kiszivárogtatott e-mailek érzékeny tartalma, másrészt a számítógépes hálózat megrongálásának következtében létrejött anyagi károk miatt.

Robert Lynton, a vállalat vezérigazgatója azonban elmondta, a támadások költségei jóval kisebbek lehetnek, mint ahogy azt bárki elképzelte. Ez annak köszönhető, hogy a biztosító a keletkezett károkat akár teljes egészét is megtérítheti.

A károk leginkább a számítógépek helyreállításából, cseréjéből, illetve a további támadások megakadályozására fordított költségekből tevődnek össze. Persze az sem elhanyagolható, hogy a számítógépes hálózat megtámadásával igencsak megnehezítették a dolgozók munkáját, ráadásul fontos adatok is elvesztek, sőt még néhány új filmet is kiszivárogtattak. Lynton nem árulta el, hogy pontosan mekkora összegről van szó, de egyes szakértők 100 millió dollárra becsülik a Sony által elszenvedett veszteségeket. Összességében ez az összeg is eltörpülne a Sony márciusban zárult üzelti évének bevételeihez képest, melyek közel 78 milliárd dollárra rúgnak. Ebből egyébként körülbelül 10 százalékot adott a filmstúdió.

Forrás: Investor.hu

A vezérigazgató szerint a dolgok hamarosan visszatérhetnek a rendes kerékvágásba, hiszen az e-mailküldő rendszer jövő hét körül ismét használhatóvá válhat, azonban a számítógépes hálózatra még nagyjából 3-6 hetet várni kell.

A november 24-i támadásnak nem volt különösebben negatív hatása az árfolyamra. December közepén ugyan volt egy kisebb korrekció, mostanra viszont ismét a novemberi szintek fölött jár.

Sony napi grafikon (Tokió) Forrás: AmiBroker, Investor.hu