Gólpasszt kaptak a magyar startupok

Vágólapra másolva!
Rangos infokommunikációs eseményen, a Telecom Worldön mutatkozhatnak be több száz fős közönség előtt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Innovációs TechShowt szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felkérésére - egyedi bemutatkozási lehetőséget ad a legígéretesebb hazai fiatal vállalkozásoknak. A HITS@ITU konferenciát és kiállítást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Mobilitás és Multimédia Klaszter közösen szervezi.

A Magyar Innovációs TechShowt 2015. október 12-15. között Budapesten rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter. A világ egyik legrangosabb, évente megrendezett infokommunikációs konferenciájára és kiállítására, a HITS@ITU kiállításra szeptember 28-ig jelentkezhetnek az ország legjobb startupjai, közülük 12-en lehetnek jelen a Budapesten megtartandó konferencián – közölte az MMK.

Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs területen működő, globális intézménye. Magyarország a kezdetektől tagja a nemzetközi egyesületnek. A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2008 óta rendezi meg minden évben a legnagyobb hazai IT kiállítást, a Magyar Innovációs TechShow-t, angol rövidítésével HITS-et. Manno István, a konferenciáért felelős miniszteri biztos elmondta, reményei szerint az ITU-n bemutatkozó tucatnyi startup közül is többről fogunk még hallani az elkövetkezendő években.

A bemutatóra elsősorban olyan vállalkozásoknak érdemes nevezni, amelyek az elmúlt 3 évben kifejlesztett prototípus segítségével bizonyítani tudják, projektjük nemzetközi szinten érdeklődést válthat ki. A kiállításra elsősorban a mobil technológiák, a 3D nyomtatás, a M2M (machine to machine) kommunikáció, a biotechnológia, az okos hálózatok, az internetes biztonság, a pénzügyi folyamatok, a közlekedés, a robottechnológia, valamint a nagyvállalati üzleti folyamtok területén újdonságot hozó projektek jelentkezését várják.