Újabb gyújtogatás Németországban

nk20150907
Egy bevándorlókat befogadó épület ég a Neckar menti Rottenburgban 2015. szeptember 7-én hajnalban. Egyelőre vizsgálják a tűz okát, amelynek következtében négy ember kórházi ápolásra szurul. Az utóbbi hónapokban több, a bevándorlóknak szállást adó épületet gyújtottak fel Németországban
Vágólapra másolva!
Németországban több menekültellenes incidens történt az utóbbi napokban. 
Vágólapra másolva!

Vasárnapra virradó éjjel tűz ütött ki a menedékkérők elhelyezésére előkészített sportcsarnokban a baden-württembergi Wertheimben. Az épület használhatatlanná vált a tűzben. A rendőrség betörésre utaló nyomokat talált.

Tűz, tüntetés, rendbontás

Vasárnapi lapjelentések szerint a szintén baden-württembergi Riedlingenben horogkereszteket mázoltak egy befogadóállomás falára, a brandenburgi Neuhardenbergben pedig felgyújtottak két autót, amelyek tulajdonosai egy menekülteket támogató civilszervezet tagjai. A szászországi Bischofswerdában szombat este erősen ittas és erőszakosan fellépő emberek tüntettek egy befogadóállomás előtt. Az intézmény megnyitása ellen már csütörtök este is volt tüntetés, és akkor is történt rendbontás.

Egyre több a menekültellenes incidens Németországban Forrás: MTI/EPA/DPA/Marijan Murat

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kimutatása szerint az idén augusztus végéig 335 alkalommal történt menedékkérőket befogadó intézmények ellen irányuló, szélsőjobboldali motivációjú bűncselekmény.

Ez kétszer annyi, mint tavaly egész évben.

A menekülthullám felerősödésével az ilyen típusú bűncselekmények száma is gyorsan emelkedik, ezt jelzi, hogy a 335 bűncselekmény közül 131-et a július-augusztusi időszakban követtek el.