Vágólapra másolva!
A Magyar Termék Nagydíj védjegyhasználatot elnyert 54 vállalat képviselője csütörtökön a Parlamentben vehette át a védjegyhasználatot szimbolizáló trófeákat, a tanúsító díszokleveleket és különdíjakat.
Vágólapra másolva!

A független szakértői testület javaslata alapján 18. alkalommal díjaztak olyan vállalkozásokat, amelyek innovációra épülő, kiváló minőségű termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és export törekvéseihez.

Fókuszban az egészség

A bírálók figyelembe vették többek között az energiatakarékos, környezetbarát megoldások alkalmazását, a termékek biztonságosságát, újszerűségét, piacképességét, exporterejét, valamint a fogyasztóknak kínált plusz előnyöket.

Az idei évben fokozottan értékelték az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat.

„A Magyar Termék Nagydíj védjegyhasználatot elnyert termékek és szolgáltatások megálmodói és készítői képviselik azt a minőségi szemléletet, amely a vállalkozásokon keresztül Magyarországot a gazdasági felemelkedéshez viszi közelebb" – mondta Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke.

A szemléletváltásért

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat egyik kiemelt célja , hogy változtasson azon a Magyarországon gyakori szemléleten, miszerint még mindig az ár jelenti a leglényegesebb vásárlási szempontot, melyet gyakran a minőség elé helyeznek. Valójában azonban az ellenőrzött minőségű (pl.: a Magyar Termék Nagydíj emblémával ellátott) termékek biztonságot, egészséget, tartósságot jelentenek, megvásárlásuk végső soron megtakarításokat eredményez.