Csapatonként 15-30 ezer euró finanszírozást kínál a Digital Factory

Vágólapra másolva!
Újabb finanszírozási lehetőség nyílik meg a globális, digitális piacot célzó startupok előtt. A Digital Factory csapatonként 15-30 ezer euróval finanszíroz 10 szoftver-fejlesztő csapatot. A jelentkezéseket a mai naptól várják.
Vágólapra másolva!

Segítség a nemzetközi terjeszkedésben

„FIWARE Business Incubation 2016” néven indítja újra inkubációs programját az európai startup accelerátorokat tömörítő CEED Tech konzorcium. A programban magyar partnerként résztvevő Digital Factory részben EU-s támogatásból, részben saját tőke-befektetésből álló

finanszírozást biztosít valamennyi csapatnak 15-30 ezer euró, azaz 4,7-9,4 millió forint összegben.

Ez az inkubáció 3 hónapjára áll rendelkezésre, mely során a csapatok felmérjék, hogy szolgáltatásukra milyen valós igény van a globális piacon, majd elkészítik a tesztelhető prototípust. Ezt követően a legnagyobb növekedési potenciált felmutató csapatok további, 50-100 euró, az az 16-31 millió forint összeghez jutnak, amely segít a cégek nemzetközi terjeszkedésében.

Januárban indul az inkubációs program

Olyan technológiai csapatok jelentkezését várják, akik 2016 április végére képesek legalább alapszintű termékkel valós ügyfeleket kiszolgálni. Elsősorban Software-as-a-Service, Smart Data Tools, digitális marketing eszközök, online piacterek és nemzetközi e-kereskedelem területekről várják a jelentkezőket. Illetve további fő kritérium, hogy az EU által kifejlesztett több mint 40 open source technológiai elem közül legalább egyet fel kell felhasználni (a FIWARE enablerek listája itt).

Ez is mutatja, hogy nemzetközi csapatokban, globális piacra lépésben gondolkodunk szívesen. A cégek a program zárása óta dinamikusan fejlődnek tovább, árbevételt termelnek, nemzetközi inkubátorba jelentkeznek, tőkét vonnak be külső finanszírozóktól” – mondta el Valner Szabolcs, a Digital Factory alapítója. A fejlesztés anyagi támogatása mellett ingyenes inkubációs programban vehetnek részt a csapatok. Ennek keretében tapasztalt magyar és nemzetközi mentorok és a többi vállalkozó közössége segíti a csapatokat a piaci tesztelésben és a terméképítésben. A 3 hónapos inkubációs program 2016 januárjában indul.

További információ a http://digitalfactory.vc weboldalon található, illetve emailen várják a programmal kapcsolatos kérdéseket ([email protected]). A végső jelentkezési határidő 2015. november 1.