Megvannak a "Be Smart" startupverseny győztesei

Vágólapra másolva!
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kihirdette a "Be Smart" verseny díjazottjait.  Az első három helyezett részt vehet Tel Avivban a Digital Life Design-on, ahol a külföldi sajtó előtt mutathatják be fejlesztéseiket.
Vágólapra másolva!

Az első helyen a Synetiq nevű magyar startup cég végzett. A Synetiq innovációja érzelmi kutatásokkal segíti a médiatartalom-gyártók munkáját. A második helyezett a Reevio lett, amely webshopoknak ad segítséget termékértékelésben. A harmadik helyezést a Joker Tao érte el, amely IT keretrendszer fejlesztésével és árusításával foglalkozik. Az idei verseny első három helyezettje részt vehet Tel Avivban a világ legrangosabb technológiai és innovációs fesztiváljának számító Digital Life Design-on (DLD), ahol a nyertesek a külföldi sajtó előtt mutathatják be fejlesztéseiket.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke a díjátadón elmondta, hogy bár Európa legjelentősebb startup központjai London, Berlin és Párizs,

a kelet-közép-európai régióban minden startup vállalkozásokkal foglalkozó felmérés Észtország és Lengyelország mellett már Magyarországot is kiemelkedő jelentőséggel említi.

Idén először 3 különdíjat is kiosztottak: a Motiball (egészség rehabilitációs innovációért), a Gubbio, amely autista gyermekek és szüleik kommunikációját segítő alkalmazást fejleszt, valamint a Granted by me, amely egy mobilalkalmazással és a mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév/jelszó párost úgy, hogy közben sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a bejelentkezési folyamatot.