Jöhet az új iPhone

Apple, New York, iPhone, tőzsde
Az Apple Fith Avenue-i áruháza New Yorkban
Vágólapra másolva!
Csúcsra járatva dolgozik Siri, az iPhone személyi asszisztense, mióta az Apple bejelentette legújabb termékbemutatójának időpontját. Most mindenki a mesterséges intelligenciától akarja megtudni, mi lesz a tech óriás legújabb dobása. 
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is bejelentette az Apple, hogy

szeptember 9-én tartja következő termékbemutató rendezvényét.

A San Franciscó-i Bill Graham Civic Auditoriumban megrendezendő eseményre hétezer embert várnak – írja a CNBC.

A várakozások szerint a tech óriás ekkor mutathatja be az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus legújabb verzióját, amelyek a pletykák szerint az Apple Watch-ból és a legújabb MacBookokból már ismert nyomásérzékelős érintőképernyőkkel lesznek felszerelve. Más értesülések szerint az Apple bemutathatja az új iPad Prot is.

Siri válaszol

A cég egyik találgatásra sem reagált, viszont beindította marketinggépezetét: a kiküldött meghívókban azt sugallták az embereknek, hogy

aki többet szeretne tudni a rendezvényről, az kérdezze Sirit, az iPhone-ok személyi asszisztensét.

A felhasználók beszámolóit elnézve, Siri most az egész világon csúcsra járatva dolgozik, ugyanis mindenki azt kéri tőle, hogy adjon valami információmorzsát a szeptember 9-ei rendezvényről. Siri azonban nem árul el semmit, de olyanokat válaszol például, hogy

Nagyon kell a felhajtás

Így tehát még nem tudni, mit mutat be szeptember 9-én az Apple, de a felhajtás úgy kell neki, mint egy falat kenyér.

A tech óriás részvényeit az utóbbi időben igencsak nagy aggodalom övezi,

a papírok az elmúlt egy hónapban 22 százalékot estek, mert a befektetők aggódnak az iPhone eladások visszaesése és a kínai gazdaság lassulása miatt.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Forrás: AFP/Justin Sullivan

Hétfőn még átmenetileg jót tett az Apple-nek, hogy vezérigazgatója Tim Cook pozitív információkat szivárogtatott ki a kínai eladásokról, azt azonban még nem tudni, milyen hatással lesz ez Cook sorsára.

A befektetők egy kis időre megnyugodtak, az Apple még a fekete hétfőn sem bukott akkorát, mint mások, később azonban a héten megjelent a részvény grafikonján a medvepiacra jellemző, vagyis általában csökkenést prognosztizáló halálkereszt.