Minden harmadik fiókját bezárja a Raiffeisen

Raiffeisen bank, Siófok
Raiffeisen bank Siófokon, 2015.06.24.
Vágólapra másolva!
Minden harmadik bankfiókját bezárja, és jelentős létszámleépítést hajt végre magyarországi leányvállalatánál az idén és jövőre az osztrák Raiffeisen Bank.
Vágólapra másolva!

A bank honlapján megjelent tájékoztatás szerint 2015–2016-ban jelentősen csökken a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma, ezzel 2016 végéig nagyjából 15 százalékkal mérséklődnek a személyi kiadások.

Feleznek Magyarországon is

Magyarországon is jelentős méretcsökkentést tervez a Raiffeisen. A Raiffeisen Bank, összhangban a tavasszal már bejelentett tervekkel, az idén szeptemberben 15 bankfiókját zárja be Magyarországon, alkalmazottainak száma pedig az év eleji 2200-ról némileg 2000 alá csökken - mondta Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója a pénzintézet féléves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón.

Heinz Wiedner ugyanakkor kiemelte, hogy 2015 végén lezárják Magyarországon a költségcsökkentési folyamatot, 2016-ban és a következő években már nem kell hasonló lépésekre számítani, a bank inkább a bevételek növelésére koncentrál.

A vezérigazgató kiemelte: a tavasszal már bejelentett tervekhez képest további fiókbezárásokat, illetve elbocsátásokat nem tervez a bank.

Szintén az idén év elejétől a jövő év végéig terjedő időszakban 20 százalékkal csökkentik az általános adminisztratív kiadásokat.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 2015 második negyedévében bezárt 13 bankfiókon felül a harmadik negyedévben újabb fiókokat szüntetnek meg, nagyjából minden harmadikat – áll a honlapon.

A Raiffeisen közölte a honlapján:

Ebből 33 millió euró az idei első féléves eredménykimutatásban jelent meg.

Raiffeisen-bankfiók Siófokon Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Raiffeisen Bank 1,8 milliárd forintnyi nyereséget ért el az idei év első félévében. Ez egy nagyon fontos lépés a 2016-ra előirányzott profitabilitási cél eléréséhez – mondta Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója.

A Raiffeisennek nagyjából 560 ezer ügyfele van Magyarországon.