A MOB-nak ki kell adnia a teljes olimpiai tanulmányt

Budapest 2024, PwC, megvalósíthatósági tanulmány, olimpia 2024,
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság állásfoglalása szerint a MOB-nak ki kell adnia az Együttnek a PricewaterhouseCoopers által készített, több mint 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányt a 2024-es budapesti olimpiáról.
Vágólapra másolva!

Pataki Márton, az Együtt elnökségének tagja június 11-én kérte közérdekű adatigénylés formájában a Magyar Olimpiai Bizottságtól a tanulmányt, közölte a párt. Mint írják, ennek átadására június 23-án Borkai Zsolt MOB-elnök ígéretet tett, majd két nappal később levélben visszautasították, mert álláspontjuk szerint az nem közérdekű adat.

Az Együtt az elutasítás miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult, amely július 31-i határozatában felszólította a MOB-ot, hogy küldje meg Pataki Mártonnak a tanulmányt. „A MOB a pontosan és egyértelműen megfogalmazott adatigénylést kiforgatva értelmezte, ezzel is késleltetve a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságra hozatalát” – írja a NAIH.

A NAIH szerint ki kell adni a hatástanulmányt Forrás: Károly Gábor - Origo

A párt felszólítja a Magyar Olimpiai Bizottságot, a Miniszterelnökséget és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy tekintettel a már külön-külön is beadott közérdekű adatigénylésekre és a NAIH állásfoglalására, haladéktalanul tegyék nyilvánossá a teljes megvalósíthatósági tanulmányt.