Keresik a legjobbakat

StartUp competition
Alignment of bulbs, lighted among other off, dark blue gradient fill
Vágólapra másolva!
Magyarország három legjobb startupját keresi az Internet Hungary. A pénzdíjazás mellett a legjobbak bemutatkozhatnak a több mint 1600 főt megmozgató, internetről, új technológiákról szóló konferenciáján. A jelentkezők közül egy szakértőkből álló zsűri választja majd ki azt a nyolc, magyar alapítású startupot, amelyek bemutatkozhatnak.
Vágólapra másolva!

Elsősorban azokat a hazai feltörekvő cégeket, projekteket szeretnénk bemutatni, amelyek nemzetközi szinten is érdekesek, illetve olyan újdonságot kínálnak, amely a konferencia széles résztvevői köre számára szakmai megoldásként is izgalmasak lehetnek. Az előválogatást követő döntő prezentációk szeptember 29-én a Startup Comedy-n lesznek Siófokon, a Hotel Azúrban. Ott mérhetik majd össze projektjeiket, előadói tehetségüket a jelentkezők. A versenyzők 3 perces pitch-vel mutathatják be projektjüket, a zsűri pedig 2 percig faggathatja őket terveikről – írja a Digital Hungary.

Olyan ötlettel lehet nagyot dobbantani, ami nemzetközi szinten is megállja a helyét Forrás: Photononstop/Cédric

A közönség is szavazhat

A három, zsűri által kiválasztott győztes mellett az Internet Hungary Startup verseny szervezői egy közönség díjat is hirdetnek majd. Ezt a jelenlévő nézőközönség helyben leadott szavazatai alapján ítélnek oda. Azokat a startupokat várják a versenyre, amelyek rendelkeznek kész, jól prezentálható ötlettel, prototípussal vagy működő szolgáltatással az alábbi kategóriákban:



  • IoT, M2M, SmartCity, Smart Home

  • Digitális hirdetési eszközök, Broadcasting

  • Digitális tartalom értékesítésének üzleti modelljei

  • E-kereskedelem, Webes céges szolgáltatások
  • Sharing Economy, social media

  • Egyedi, értéknövelt mobil applikációk
  • Online és mobil tematikához kapcsolódó vagy más egyedi hardvermegoldások

A döntőbe bejutó csapatok prezentációit szeptember 29-én az Internet Hungary 2015 konferencia Startup Comedy szekciójában lehet meghallgatni. Az egymillió forintos összdíjazású versenyre még várják a jelentkezőket. A nevezésről és a díjazásról bővebben a Digital Hungary honlapján olvashat.

Mi számít ma nagy dobásnak?
Turcsán Tamás startup-szakértő szerint olyan ötlettel érdemes előrukkolni, ami nemzetközi szinten is versenyképes. „Hiszek benne, hogy a magyar startupvilág ki tud majd tűnni, mert eddig kevés megjegyzésre érdemeset sikerült gyártani. A legnagyobb problémát abban látom, hogy hiányzik a menedzsment szemlélet a startupok részéről, és nincs mögöttük elsőszintű támogatás, valamint jól működő inkubátorrendszer" – mondta az Üzletrésznek Turcsán Tamás.