Egy magyar piacnyi értékű ingatlant adott el Demján Sándor

Vágólapra másolva!
Demján Sándor és tulajdonostársai eladták a TriGránithoz tartozó ingatlanok nagy részét. A TPG Real Estate-hez kerül több magyar irodaház, a teljes lengyel és szlovák ingatlanportfólió. Az ingatlanok teljes értékét nem mondták el, de egy magyar piacnyi ingatlanvagyonról van szó. Cikkünk folyamatosan frissül.
Vágólapra másolva!

Aláírták a TriGránit ingatlanportfólió jelentős részének eladásáról szóló megállapodást a TPG Real Estate-tel. Ez egy nemzetközi magántulajdonú cég, amely közel 75 milliárd dollár értékű vagyont (21 ezer milliárd forint) kezel 17 irodában világszerte. A tranzakcióval elkerült a TriGránittól a teljes lengyel és szlovák ingatlanportfólió. Az ügyletben viszont nem érintett a WestEnd, bár elhangzott, hogy érdeklődő van rá, de ezzel kapcsolatban még nem döntöttek.

Forrás: Origo

Miért adták el?

Demján Sándor szerint a jelenlegi tulajdonosszerkezettel nem tudták volna biztosítani a megfelelő növekedési potenciált. Elmondása szerint a környező régiók leköröztek minket. Agyban is előttünk járnak, ahol nagyobb lehetőségek várnak azokra, akik most átkerülnek az új cégcsoporthoz. Magyarország lemaradt a régióval szemben. Ennek legfőbb okozói a politikusok. Itt olyan intézkedéseket említett, mint a plázastop és a vasárnapi boltbezárás.

Demján Sándor szerint nagyobb növekedést lehet elvárni az új befektetőktől Forrás: Origo

Kivásárolnak a Sándorok

A TriGránit jelenleg a Demján Sándor, Csányi Sándor, Peter Munk és az osztrák tőzsdén jegyzett Immofinanz AG tulajdonában van. A maradék projekteket üzemeltető és felügyelő cég Gránit Management néven folytatja a tevékenységét, a tranzakció zárása után az Immofinanzot és Peter Munkot kivásárolja a másik két tulajdonos. Az egész tranzakció majd ősszel zárul.